הקדירה

דאל הינו תבשיל קטניות שמקורו בהודו.בדרך כלל מומלץ לאכול אותו בתוספת אורז לבן או צ'פטי

מבין כל סוגי הקטניות, העדשים הן הקלות ביותר לעיכול. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שהעדשים מכילות את השיעור הנמוך ביותר של סיבים תזונתיים מכל משפחת הקטניות. עם זאת, עדיין מדובר על מרכיב מזון המכיל כמות מרשימה של סיבים בהשוואה לרוב סוגי הירקות או הפירות. הן מכילות שיעור גבוה יחסית של חלבון דלות מאוד בקלוריות וכן דלות בשומן אולם בשל ריכוז סיבים תזונתיים גבוה הן נותנות תחושת שובע לפרק זמן ארוך.

×

עגלת קניות